Избрани Новини

ЖГЕРБ – Асеновград организира среща-дискусия на тема: "Да спрем насилието и агресията сред децата!"

Новините

11-06-2017, 09:29

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Трябва да научим децата как да търсят помощ от възрастните, когато се чувстват застрашени от насилие

Предвид зачестилите случаи на агресивно поведение сред учениците, дамите от ГЕРБ, заедно с директори на учебни заведения, учители и родители обсъдиха ситуацията и потърсиха заедно начини за справяне с проблема. Мероприятието се проведе  в библиотека " Паисий Хилендарски” – гр. Асеновград. На срещата присъстваха и областният координатор на ЖГЕРБ-Пловдив област и зам.-областен управител Евелина Апостолова и Силвия Хубенова от ГЕРБ, както и представители на фондация "Милосърдие".

„Трябва с общи усилия и на учители, и на родители, и на специалисти, когато разберем, че ученик има проблем в училище, да му покажем, че му вярваме и го разбираме! Това е от изключителна важност, за да бъдат успешни съвместните ни усилия за спиране на тормоза. Трябва да научим децата как да търсят помощ от възрастните, когато се чувстват застрашени от насилие. Това също е начин за справяне с проблема. Усилието ни да намалим насилническото поведение на децата е инвестиция в тяхното бъдеще“, бе категорична Евелина Апостолова.

По време на събитието председателят на ЖГЕРБ - Асеновград Живка Георгиева – предостави  информация за насилието, агресията и тормоза на децата в училищата в област Пловдив. Бяха представени и обсъдени добри практики и съществуващи трудности в учебните заведения. Присъстващите проведоха и дискусия по темата. 
 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов