Избрани Новини

Започват българо-италианските дни „Между хоровете и културите“

Пловдив Лайф

10-06-2017, 17:32

Снимка:

ОбС

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Утре ще бъде отслужена света литургия с песнопения в чест на празника „Св. Троица“

Смесен хор "Кантори Матерани" – Матера с диригент д-р Алесандра Барбаро и Девическа хорова формация "Евмолпея" – Пловдив с диригент д-р Рада Славинска ще изнесат съвместен концерт, посветен на градовете Пловдив и Матера, определени за Европейски столици на културата през 2019 г. Проявата е от 17:30 часа в зала "Съединение" на Регионален исторически музей – Пловдив.
Двете формации ще имат редица изяви в Пловдив като част от програмата на българо-италианските дни „Между хоровете и културите“ под патронажа на председателя на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова.
Утре ще бъде отслужена света литургия с песнопения в чест на празника „Св. Троица“, като съвместен концерт ще изнесат Смесен хор "Кантори Матерани", Девическа хорова формация "Евмолпея", Катедрален хор Пловдив, отбелязвайки 166 години от първото му изпълнение. Непосредствено след песнопенията в 11.00 часа ще бъде извършено и ритуално кръщене.
Вечерта от 20.00 часа в Етнографския музей Смесен хор „Кантори Матерани“ ще изнесе специален концерт за пловдивчани и гостите на града като част от програмата на 53-я международен Фестивал на Kамерната музика.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов