Избрани Новини

Полицаи от РУ Червен бряг проведоха обучение за спазване и защита правата на човека

Запознаха се и с международните стандарти за дейността на полицията

На 8 юни от 14.00 часа в Ритуалната зала на Община Червен бряг беше проведено обучение на служителите от РУ-Червен бряг на тема: “Международни принципи в областта на спазване и защита правата на човека и международните стандарти за дейността на полицията. Шенгенско законодателство - Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи.“ 

Обучението е част от мероприятията, залегнали в плана на РУ-Червен бряг за провеждане на обучение на служителите по спазване правата на човека и полицейската етика. Изпълнявайки указанията, дадени в плана за дейността на Регионалната комисия по правата на човека и полицейската етика в ОДМВР-Плевен, за осъществяване на взаимодействие с представители на съда и прокуратурата, основен лектор по темата беше г-жа Виолета Николова – председател на районен съд –Червен бряг, подпомагана от Ивайло Цанов – инспектор от детската педагогическа стая при РУ-Червен бряг. На обучението присъстваше и административния ръководител на Районна прокуратура –Червен бряг  г-н Ивайло Тодоров.

По интересен и увлекателен начин в презентацията си г-жа Николова разгледа имплентирането на шенгенското законодателство в националното и основните права и свободи на гражданите, засегнати в Конвенцията. Бяха дадени примери за дела, водени в Европейския съд по правата на човека, като беше обърнато внимание на някои детайли, с които трябва да са запознати полицейските служители при изпълнение на задълженията си, за да не допускат нарушения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов