Избрани Новини

Областна среща на Младежи ГЕРБ се проведе в Кюстендил

Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев взе участие

За тези 10 години, в които ПП ГЕРБ е на политическата сцена в България, се утвърди с много опитни специалисти, с много хора, които са най-добрите в сферата, в която работят и хора, които натрупаха безценен опит и стаж от европейска величина. Опит и стаж, които само след една година, в рамките на председателството, което ни предстои, тези хора ще могат да покажат на цяла Европа. България ще бъде един достоен председател на Европейския съюз. Ще имаме възможност да упражняваме политики, които да чува цяла Европа. Това заяви лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев по време на среща с младежи от област Кюстендил.

"Ако някаква част от тези политики бъде предложена и реализирана от нашата младежка организация, това ще бъде много добре. Много силно насърчавам и ще се радвам да бъдете генератор, да давате идеи за всякакви инициативи и мероприятия, които чрез младежката организация да реализираме на високо ниво", посочи пред младите хора Георг Георгиев.

На областното събрание в Кюстендил присъстваха и областният координатор на ГЕРБ и народен представител Кирил Калфин, областният лидер на младежите Мая Станойкова, организационният секретар на ГЕРБ за областта и председател на ОбС - Дупница Емил Гущеров, общински координатори и съветници. Гости на събранието бяха и Михаела Иванова - член на НИС на МГЕРБ и общински съветник, както и Николай Павлов - парламентарен секретар на Министерство на труда и социалната политика.

По време на срещата Георг Георгиев подчерта, че младежката структура в област Кюстендил се развива в една много положителна посока. Пред младежите той припомни, че предстоят традиционният Летен университет на МГЕРБ и областни академии.

Георгиев заяви още, че в новия парламент МГЕРБ е достойно представена от четирима младежи, избрани за народни представители и че много млади хора са на различни отговорни позиции в изпълнителната власт. "Това е заслуга на нашата организация. Това не е само лично постижение, това е и постижение на младежки ГЕРБ. Казвам го с огромна чест и удоволствие, защото подобно доверие, което ни дава нашата организация, със сигурност можем да твърдим, че не го дава нито една друга", категоричен бе председателят на МГЕРБ. Той посочи още, че организацията и това, което правят младежите, е нещо, което дава своята резултатност в сферата на младежките политики и на образованието в България. Георгиев изрази надежда, че това скоро ще се случи и в сферата на доброволческата дейност.

"Радвам се, че успяхме да формираме едно силно и стабилно правителство. Като за първи път в новата ни история имаме две последователни правителства, с мандатностите от ГЕРБ, с министър-председател г-н Бойко Борисов. От тук нататък -  перспективата, която задаваме; ходът на събитията, които можем да чертаем; са огромна отговорност и възможност да разгърнем пълните възможности, с които разполагаме", каза по време на срещата той.

Георг Георгиев изрази увереност, че МГЕРБ е съизмерима с нивото на всички младежки организации в големите европейски държави. По думите му, нивото на политическа реализация, което имат младите хора в България, дори надхвърля това, което имат по-големите на териториално ниво държави.

"В последните три години и половина, мога да ви уверя, че по-голяма част от решенията, които касаят общата политика на сигурност, на опазване на граници, на третиране на миграционния проблем и изобщо на бежанската политика - са благодарение на българското правителство. Тази политика, която ние водим - по опазване на нашата граница с Турция; по отношение на споразуменията, които сключи ЕК с Турция, е също благодарение и на България, лично на премиера Борисов и на външната политика, която ние сме водили", посочи още Георг Георгиев.

В края на срещата младежите поздрави и областният координатор на ГЕРБ - Кюстендил и народен представител Кирил Калфин. "Бъдещето на ПП ГЕРБ и бъдещето на България е във вашите ръце. Вие сте хора, които умеете да работите, умеете да комуникирате и сте в един отличен екип помежду си. Вие сте не само млади, но и изпълнени с потенциал, енергия и воля за развитие. И ние разчитаме изключително много на вас. Желая ви успех за в бъдеще!", каза в заключение Кирил Калфин.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)