Избрани Новини

Министър Кралев откри новата зала на Фехтовален клуб ЦСКА

Няма по-хубаво от това да присъствам на събитие с толкова много деца, интересуващи се от спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри новата зала на Фехтовален клуб ЦСКА, която се намира на националния стадион „Васил Левски“, съобщи пресцентърът на Министерството на младежта и спорта. На събитието присъстваха и председателят на БФ Фехтовка Величка Христева, председателят на Фехтовален клуб ЦСКА Любомир Пелов и изпълнителният директор и треньор в клуба Добрин Гьонов.

Откриването на залата беше съпроводено с турнир "Млад Армеец" за най-малките таланти на клуба.

Във Фехтовален клуб ЦСКА тренират над 100 деца в различни бази на клуба - в новата зала, както и в редица столични училища. Клубът възстанови дейността си през 2015 г. след прекъсване от няколко години благодарение на ентусиазма на няколко треньори.

"Няма по-хубаво от това да присъствам на събитие с толкова много деца, интересуващи се от спорт. ЦСКА е клуб с велика история и е радващо, че отново е възстановен и работи с млади таланти," каза министър Кралев. По думите му фехтовката е един от най-бързо развиващите се спортове в последните години благодарение на ръководството на федерацията и клубове като този на ЦСКА. Той беше категоричен, че държавата ще подкрепя такива спортове.

"Благодарим на министерството на младежта и спорта и Национална спортна база ЕАД за съдействието, за да може клубът ни да има самостоятелна зала, в която да тренират младите ни таланти", каза Добрин Гьонов. Той посочи, че клубът вече отбелязва успехи, а 4-ма негови състезатели са включени в националния отбор на България.

Добрин Гьонов връчи на министър Кралев благодарствен плакет за подкрепата към клуба.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов