Избрани Новини

Опасна пътна отсечка минава през Бараково

Бараково е само на 5 километра от Благоевград

Изключително опасна отсечка от пътя - отклонението за автомагистрала "Струма" - минава през центъра на село Бараково. Жители на кочериновското село настояват пътят да се обезопаси. Те искат да бъдат поставени "легнали полицаи" и повече знаци за ограничаване на скоростта.

Бараково е само на 5 километра от Благоевград. Повечето жители работят в града и ежедневно пътуват до там. Сутрин и вечер трафикът през населеното място е изключително натоварен.

Стойчо Стойчев, кмет на село Бараково: "Тука е много натоварен трафикът, в смисъл цялото Рилско корито в пиковия момент сутрин 7:30 часа, в 8 часа колите за Благоевград, цялото Рилско корито минава през Бараково и се кара много бърже, а както виждате, нема никакви обозначения, нема знаци".

Досега в селото не са ставали сериозни катастрофи. Въпреки това хората са обезпокоени, защото децата им играят на площадки близо до пътя.

Стойчо Стойчев, кмет на село Бараково: "След пет часа тук най-малко има 20-25 майки с колички, плюс по-големите им деца, които се гонят с ролери, колела. Знаете, като се засили детето, то не се обръща, то гледа отзад дали няма да го гони другарчето, и така".

През последната година трафикът през населеното място е по-натоварен и заради намиращото се на по-малко от 5 километра отклонение за автомагистрала "Струма". Всички коли, които пътуват в посока Рилския манастир, вече преминават през центъра на село Бараково.

Жител|: "Аз съм шофьор 40 години вече, такова чудо не е било тук в нашето село, както в настоящия момент. Трафикът е много по-голям и вероятно се дължи на тези отбивки, които се направиха."

В началото на следващата седмица кметът на Бараково ще организира среща с кмета на община Кочериново и представители на полицията, за да се реши как може да бъде обезопасен натовареният път.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)