Избрани Новини

Ангелкова: България може да се превърне в една от най-предпочитаните дестинации за винен туризъм

Страната ни има всички предпоставки да се превърне в една от най-предпочитаните дестинации за винен туризъм

Историята ни го доказва. През последните години българското вино върна славата си на качествена и предпочитана напитка. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на 40-ия Световен конгрес по лозарство и винарство днес в София.

Министър Ангелкова посочи, че домакинството на такъв световен форум е голямо признание за България като авторитет в лозаро-винарството, чиито маркови продукти са все по-конкурентни на световните пазари.

По време на събитието стана ясно още, че Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите ще работят заедно за популяризиране на българските продукти. Целта е родното производство да се стимулира, а от друга страна по този начин чуждестранните туристи ще опознаят по-добре България.

По думите на министър Ангелкова, основните усилия са насочени за развитието на винения туризъм. Чуждестранните туристи, които посещават страната ни, имат желанието да опитват от местните продукти – гурме и винен туризъм. Освен това виненият туризъм, заедно с голф и СПА туризмът, привлича най-високия клас туристи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)