Избрани Новини

Дупница купува "паяк" за 45 хил. лв.

Крайният срок за подаване на оферти е 31 май

Паяк с прогнозна цена до 45 000 лева ще закупи общината  в Дупница, съобщава kmeta.bg. Поръчката за закупуване на репатриращ автомобил е вече обявена и се набират документи от фирмите-доставчици. Крайният срок за подаване на оферти е 31 май, а отварянето на ценовите оферти ще бъде на 1 юни от 10,30 часа в сградата на общината.

Процедурата по избор на доставчик се провежда по новия закон за ЗОП. Съгласно него, ако до 31 май 17,30 часа няма подадени поне 3 оферти, се удължава срокът с минимум 3 дни. След изтичане на втория срок, се отварят офертите независимо от техния брой и се избира доставчик. Процедурата е без право на обжалване.

Общинската управа прибягна до услугите на репатриращ автомобил под наем за 3 месеца м.г.  Ефектът от мярката беше безспорен.

"Една такава придобивка е от полза за всички, особено когато се цели да бъдат намалявани нарушенията по пътищата и пешеходците, особено майките с колички и хората в неравностойно положение да имат възможност да се движат по тротоарите, а не по пътното платно. "Паяк" няма да реши изцяло проблемите, но все пак ще създаде ред на паркиране в Дупница", мотивира покупката кметът  инж. Методи Чимев.  

Мненията в града по ефекта от въведената мярка "паяк" са противоречиви. Миналата година има постъпили и две жалби - едната оспорва "неправилно репатриране" на автомобил, а другата е за "нанесена щета" по кола на жалещия се.

Благодарствено писмо изпратили група таксиметрови шофьори до кмета на общината инж. Методи Чимев,  в което водачите изказват задоволство от работата на "паяка". По думите им из града се шофирало по-спокойно, просто  неправилно паркираните возила са далеч по-малко. Затова общината трябва да си го има за постоянно, а не да наема за два-три месеца, настояват таксиметровите шофьори.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)