Избрани Новини

Министър Радев: Взети са мерки за облекчаване на трафика на ГКПП Кулата

"Икономиката не трябва да бъде спирана", категоричен е министърът на вътрешните работи

След разговори между колегите и областния управител с  превозвачите са предприети мерки за облекчаване на трафика на ГКПП Кулата - заяви министър Радев след работно посещение на граничния пункт. По думите му има известни затруднения на вход от Гърция, но се водят преговори с властите от гръцка страна да не бавят пропускането. Засега обстановката на пункта е спокойна, на денонощие по около 1700 товарни автомобили преминават от там. Министърът на вътрешните работи бе категоричен, че икономиката не трябва да бъде спирана, загуби не трябва да има. Трябва да продължат усилията и в бъдеще да се намерят механизми за дългосрочни мерки, за да не се стига до подобни неудобства, каза пред журналисти министър Радев.

Доволен от постигнатия резултат е и началникът на митница Югозападна Георги Александров. Според него при натовареност Агенция Митници може да отвори още трасета, но към  настоящия момент няма такава необходимост. Анализът на Агенцията показвал, че превозно средство се обработва в рамките на под две минути, докато престоява на кантарното устройство. Към момента работят три кантара, а допълнителна проверка на рентгенов контрол се налагала за около  5% на преминаващите товарните автомобили и само при съмнение се преминавало към  физически контрол.
Министър Валенти Радев посети и ГКПП Промахон, където се извършват граничните проверки на принципа контрол на едно спиране и Контактния център. Преди това се запозна с темповете на реновиране на сградата на пожарната в Благоевград и символично даде старт на санирането на сградата на пожарната и РПУ в Сандански.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)