Избрани Новини

Съботният театър представя "Червената шапчица и Вълкът”

История за това как добротата на децата може да промени дори най-лошия вълк

Днес от 11:00ч. Драматичен театър - Благоевград отново ще усмихне малките си зрители с „Червената шапчица и Вълкът” – едно от най-прочутите произведения в историята на детската литература.
„Червената шапчица” е народна приказка, пресъздадена от Шарл Перо във Франция и братя Грим в Германия. В различни версии тази приказка е позната в устното народно творчество на редица европейски страни. Така например, във Франция я разказвали още от 11 в. Приказката е публикувана за първи път през 1697 г. в сборник с приказки на Шарл Перо. Най-познатият днес вариант на приказката принадлежи на Братя Грим, публикуван през 1857 г.
Сценичният вариант на благоевградското представление е дело на вечно вярващата в детските усмивки Жанет Керанова, която е и автор на сценографията. Актрисата, а отскоро и режисьор на детски спектакли в театъра, преплита своя вариант на вечната приказка с части от текста на Панчо Панчев. Той е известен с многобройните си приказки за театър, които се поставят активно в страната.
Актьорите Пепа Манева, Лили Сучева, Божана Косева, Илия Павлевчев и Николай Кимчев ще разкажат една интересна история за това как добротата на децата може да промени дори най-лошия вълк! Това е и предварителната заявка на Жанет Керанова, че „Червената шапчица и Вълкът” или по-скоро вълкът ще ни изненада и то не с какво да е, а с добрината си.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден