Избрани Новини

Съюзът на транспортните работници подготвя мирен протест на ГКПП Кулата

До идеите и решението за ефективни протести се стига, след като многократните опити за преговори с контролните институции, базирани на границата, не са дали никакъв резултат

“На 29 май в 10.00 часа започваме на подхода за ГКПП “Кулата“ като мирен протест, но не изключваме възможността протестът да прерасне в други форми и да има затваряне на границата, тъй като напрежението ескалира постоянно и в момента има сериозни опашки на граничния пункт, товарните автомобили се редят постоянно.“ Това заяви пред БНР заместник-председателят на Съюза на българските транспортни работници Александър Стамболийски.

До идеите и решението за ефективни протести се стига, след като многократните опити за преговори с контролните институции, базирани на границата, не са дали никакъв резултат, аргументират се от синдикалната организация, като правят уточнението, че не оспорват необходимостта от завишен контрол с оглед сложната международна обстановка, но настояват за оптимизиране на работата на контролните пунктове. “Откакто се опитваме да водим диалог, институциите прехвърлят топката или към чужди страни, или към други вътрешни, техни ведомства, което за нас е недопустимо. Би трябвало някой да може да поеме отговорност за случващото се. Изцяло проблемът според нас е в нашите гранични власти – Агенция „Митници“, „Гранична полиция“ и НАП. В спешен порядък трябва да бъде направена по-добра организация на работа на граничните пунктове“, коментира Стамболийски.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)