Избрани Новини

Гоце Делчев обновява пазара с 300 000 лв.

До три месеца се очаква конкретно предложение от управителя на фирма "Общински пазари“

До края на тази година град Гоце Делчев трябва да има ремонтирани и обновени пазари, които да предлагат много по-добри условия и за търговците, и за клиентите, информира kmeta.bg.

До три месеца се очаква конкретно предложение от управителя на фирма „Общински пазари“ Ангел Баталов пред членовете на постоянната комисия по общинска собственост към общинския съвет. Той трябва да даде точни параметри на предвидените дейности”, каза кметът на общината Владимир Москов. Отдавна е на дневен ред не само ремонтът, но и облагородяването на района, където всеки понеделник и петък се продават промишлени стоки, плодове, зеленчуци, мед, яйца и други произведени в региона хранителни продукти. В първия етап ще се ремонтира промишленото тържище. После ще се обнови и кооперативният пазар. Ще се сменят старите сергии с нови, ще се монтира специално винилово покритие, ще се поставят и навеси. Сметките сочат, че за осигуряване на средства за ремонта на сергиите и двуетажната сграда, която е част от собствеността на общинската фирма, са необходими около 300 000 лева.  

Повечето пари – близо 200 000 лева, са собствени средства, които са натрупани от печалбата на общинската фирма. Останалите 100 000 лева ще се вземат като кредит от банка. Дружеството ще обслужва заема с част от печалбата си.

„Нашата цел е да не отлагаме повече решаването на този проблем, искаме да направим този ремонт до 5-6 месеца”, допълни кметът Москов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов