Избрани Новини

Отново наказват едно от орлетата на Радуканов

Нападателят на "Пирин" (Благоевград) Аймен Суда е наказан за 7 мача за червения си картон от двубоя с "Верея"

Дисциплинарната комисия към БФС се забърка в поредния скандал през този сезон и пак демонстрира, че чете правилника, както дяволът евангелието.

От комисията отново решиха да "показват мускули" и да се правят на принципни спрямо по-малките клубове, доказвайки за пореден път тезата, че санкциите са в зависимост от това за кой отбор става въпрос.

Вчера от ДК обявиха, че нападателят на Пирин (Благоевград) Аймен Суда е наказан за 7 мача за червения си картон от двубоя с Верея от плейофите за Лига Европа. Така футболистът, в зависимост от мачовете, които орлетата ще изиграят до края на кампанията, ще пропусне и началото на следващия сезон.

А Пирин може да приключи още след реванша с Верея днес. 3 мача от санкцията са за самия червен картон, а 4 са за случилото се след това. Тогава се стигна до масово спречкване. То доведе и до санкция за Орлин Старокин. Той е наказан за 2 мача - един за натрупани жълти картони и 1 по доклад за настъпване на противников състезател.

Само преди десетина дни ДК показа, че не мери с еднакъв аршин, като за подобно нещо наказа капитана на Лудогорец Светослав Дяков само за 1 мач, без да има опцията "по доклад", а завиши сериозно санкциите на Димитър Велковски (Локо Пд, 3 мача) и Аймен Суда (Пирин Бл, 7 мача).
Това съвсем логично предизвика гнева на управителя на Пирин Венков Попов.

"Аймен Суда е наказан за седем мача, с натрупване. Сигурно сме убили човек на терена. Нещо такова се получава. Нашето даже не е същото като на Дяков. То е много, много по-малко. Нещата се мерят с двоен аршин, което за нас е неприемливо. При всички положения ще обжалваме. Явно са описали в доклада удар, а се вижда, че няма удар след червения картон. По-скоро го хвана леко за врата. Нещата са много пресилени. За нас, по-малките отбори, направо четат точките от правилника едно към едно, а за другите е съвсем различно. Ако е така, да си направим отделно първенство и отделна комисия и така да ни наказват. Не може да се продължава по този начин. Старокин пък е наказан по доклад. За едни отбори може по доклад, а за други не, че не може, просто няма по доклад и то никога", коментира шефът на орлетата пред „Тема Спорт".

За днешния мач с Верея и бъдещето на старши треньора Милен Радуканов той каза:

"Надявам се да се представим на по-добро ниво от предишния мач и да излезем крайни победители. Хубаво да изиграем още два мача минимум. Милен Радуканов остава начело на отбора. Има договор с клуба за още една година".Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)