Избрани Новини

4 години за грабеж на пенсионерка получи В.Борисов

Той бил безработен и многократно осъждан

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът постанови осъдителна присъда спрямо В. Борисов за извършено от него престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 вр. чл. 198, ал. 1, пр. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. „а” от НК.

В. Борисов бил безработен и многократно осъждан, като на 27.12.2012 г. бил освободен, след изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“ за кражба.

Сутринта на 08.04.2016 г. осемдесет и три годишната И. Иванова получила пенсия, сложила парите в найлонова торбичка заедно с личната си карта и връзка ключове. От пощенската станция до дома й на ул. „Синчец“ в Благоевград се придвижила пеша, без да забележи, че някой върви след нея.

Тези действия на възрастната жена били проследени от рецидивиста Борисов, който я последвал с намерение да отнеме получената от нея пенсия. На площадката на втория жилищен етаж на блока той, неочаквано за пострадалата, посегнал към торбичката й. Оказаната от Иванова съпротива бързо приключила поради физическото превъзходство на грабителя. С рязко дърпане той успял да изтръгне найлоновата чанта от ръцете на жената, след което избягал. Изплашената пенсионерка започнала да вика на висок глас за помощ и се запътила към изхода на блока.

При напускане на входа, Борисов бил забелязан от няколко свидетели. Те отчели характерните особености на телосложението и лицето на осъдения, дрехите, с които бил облечен и найлоновата торбичка, която носел.

Пристигналият на място разузнавач в сектор „Криминални престъпления“ при РУ на МВР Благоевград установил наличието на охранителни камери на два търговски обекта в близост. Той извършил преглед на записите, по които разпознал извършителя на грабежа.

В хода на разследването, в условията на неотложност, било извършено претърсване и изземване в жилището, обитавано от Борисов. Същият бил по категоричен начин разпознат и от свидетелите.

За извършеното престъпление Борисов е осъден на четири години „лишаване от свобода“. Присъдата е влязла в сила.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)