Избрани Новини

Кметът Георги Икономов гостува на училището в село Места

Децата изнесоха богата празнична програма

Вчера, когато православната църква почете Светите равноапостоли Кирил и Методий, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Места отбеляза своя патронен празник. По този повод градоначалникът на Банско, Георги Икономов бе официален гост на тържеството.
„Честването на този значим за вас и всички нас ден на Светите братя е израз на признателност към великото дело, дало писмеността на славянските народи. Постижения, които днес пораждат чувство за гордост от делата на великите просветители, създали кирилицата и глаголицата, основоположници на българската културна идентичност, запазила духа ни през вековете”, заяви в словото си кметът на Банско.
Икономов отправи и своите поздрави към учениците, като им пожела да бъдат горди и достойни възпитаници на своето училище. Да бъдат силни, ученолюбиви и смело да следват мечтите си. От своя страна директорът на училището г-жа Каран благодари на ръководството на община Банско за обновяването на сградата, за да могат децата днес да учат в чиста и уютна среда.
В двора на училището децата изнесоха богата празнична програма, рецитирайки стихове, посветени на Светите братя. Гости на тържеството бяха още Иванка Бонкина, мл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в община Банско, кметове и кметски наместници от район „Места”, както и Невенка Бърдарева, директор на НУ „Паисий Хилендарски” – Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов