Избрани Новини

Уникална изложба откри Кюстендилският музей в Разлог (снимки)

"Премених се, натъкмих се, огледах се, аресах се!" гостува по повод 60 години от създаването на Разложкия исторически музей

"Премених се, натъкмих се, огледах се, аресах се!" е етнографска изложба на Регионалния исторически музей "Академик Йордан Иванов" от Кюстендил. Гост-изложбата е по повод 60 години от създаването на Исторически музей-Разлог. В лекционната зала на музея в Разлог могат да се видят оригинални мъжки, женски и детски носии от ХIХ и ХХ век, характерни за Кюстендилския край. Посетителите на изложбата, която ще гостува на Исторически музей-Разлог до месец септември, имат невероятния шанс да се докоснат до многообразието от багри в облеклата, богатия духовен свят на българина от Кюстендилско, да почувстват любовта и таланта на българката, усета й да вплита красотата в орнаментика и декорация.
Забележителната изложба бе открита от директора на Исторически музей-гр. Разлог Христина Манова, а интересни факти от бита и облеклото, показани на изложението, разкри Веска Спасова-асистент-етнолог в РИМ-Кюстендил, която е автор и декоратор на изложбата. Дворът на музея бе препълнен от десетки жители на Разлог и ученици от училищата в града, а поздрав към всички отправи детска група „Мечо пух“ към Детска градина „д-р Елиза Астинова“.
След изложбата на Кюстендилския музей, гост на Исторически музей-Разлог ще бъде Исторически музей - гр. Попово, който ще експонира изложбата „И ние бяхме деца“, на която ще бъдат показани различни играчки отпреди сто години.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)