Избрани Новини

Съдът остави в ареста извършител на домови кражби

Крими

11-05-2017, 12:46

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Господин Т. обрал две жилища за един час

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража” на 33 - годишен рецидивист за извършени две домови кражби.

Прокуратурата е привлякла Господин Т. в качеството на обвиняем за това, че  в периода от 11.00 часа до 12.00 часа на 07.05.2017 г. при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, отнел от владението на различни собственици без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи. Около 11.00 часа в гр. Велико Търново, проникнал в жилище на ул. “Ил. Драгостинов”и  отнел чужди движими вещи – дамски ръчен часовник и дамски пръстен от медицинска стомана от владението на жена на 30 години. Веднага след това -  за времето от 11.15 часа до 12.00 часа на ул. “К. Паница” отнел от владението на собствениците  дамско портмоне с 11.50 лева и фотоапарат „Канон“.

Съдът е преценил, че е налице опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Господин Т. е привлечен като обвиняем за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив. Настоящото деяние е извършено след няколко негови предходни осъждания, което обосновава наличието на една изключително висока степен на обществена опасност. Поради това на лицето е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

 Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В Търново

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)