Избрани Новини

Ева Майдел: Приоритет за ЕС е развитието на 5G технологиите

Междинната оценка на Стратегия за единен дигитален пазар отваря възможност за Българското председателство

„В последните две години Европейската комисия представи над 30 ключови законодателни предложения, които в момента са в процес на обсъждане и предстоят да бъдат договорени между Комисията, Парламента и Съвета. Това е уникална възможност за Българското председателство да ги финализира и донесе видими резултати за европейските граждани и бизнес в областта на електронната търговия и дигитализирането на индустрията“. Така коментира българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел доклада на Еврокомисията относно междинната оценка на Стратегията за единен цифров пазар, публикуван в сряда, 10 май 2017 г., съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Евродепутатът определи като ключова работата през следващите две години по свързаността в Съюза и разгръщането на технологията 5G в мобилните комуникации.

„Също така е важно е да осигурим поверителността и правото на защита на личния живот на гражданите при електронните съобщения. В тази област работя като докладчик на Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите на ЕП по Регламента за правото на неприкосновеност на личния живот и електронните комуникации“, коментира тя.

Като приоритети в работата си българският евродепутат определи още подобряване на киберсигурността в Европа поради зачестилите кибератаки, засегнали около 50% от компаниите в ЕС, както и подобряването на уменията, необходими на гражданите за успешна реализация на пазара на труда и намаляване на безработицата.

На 6 май 2015 г. Европейската комисия представи 16 инициативи за създаването на цифров единен пазар за Европа. До този момент Ева Майдел бе докладчик по шест от досиетата от Стратегията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов