Избрани Новини

Разлог почете участниците във Втората световна война

Венец пред паметника на свободата в центъра на града бе поднесен от общинските служители

Денят на Европа се отбелязва от 1986 година след срещата на високо равнище на Европейската общност в Милано.
На 9 май 1945 година с подписване на капитулацията на Германия, завършва Втората световна война. В нея участват над 60 държави, като пряко е засегнато 80% от населението на земята. Военните действия се водят на териториите на 40 държави, а загиналите са приблизително 57 милиона души.
Днес отдаваме почит и признателност към участниците във Втората световна война, проливали кръвта си край Струмица, Ниш, Страцин и Куманово, край Печ, Драва Полконя, Драва Чехи, Драва Соболч и др.

Венец пред паметника на свободата в центъра на града поднесоха инж. Красимир Герчев, кмет на Община Разлог и зам.кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов. С едноминутно мълчание героите почетоха и председателят на Общински съвет-Разлог д-р Мария Копанарова, секретарят на общината Димитър Крънчев и служители от Общинска администрация-Разлог.
Паметникът на свободата е издигнат по инициатива на Общинския съвет на Съюза на ветераните, със съдействието на Община Разлог, през 2003 г. Този мемориален знак е израз на признателност към загиналите и участниците от Разлог и Разложко във войните за национално освобождение и обединение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов