Избрани Новини

Изложба "Сезони от мъниста и тел” откриват в Кюстендил

Животът

09-05-2017, 11:00

Снимка:

Община Кюстендил

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Здравко Анев представя "Кюстендил през мен и теб”

Кюстендил се готви за Нощта на музеите

Автори са Милена Димитрова, Галя Трайкова и Таня Иванова

Изложба „Сезони от мъниста и тел” ще бъде открита днес от 17:30 часа във сградата на Възрожденското училище.
Автори са Милена Димитрова, Галя Трайкова и Таня Иванова. Организатори са НЧ „Надежда 1997”, НЧ „Ильо Войвода 1965” и община Кюстендил.

Изложбата по приложно изкуство ,,Сезони от мъниста и тел” с декоративни сувенири е в т. нар стил бисероплетение, изработени от Милена Димитрова, Галя Трайкова и Таня Иванова. Експозицията ще се състои само в един ден на 9 май в залата на Възрожденското училище – Кюстендил, като официалното откриване ще бъде в 17.30 часа. В програмата, съпътстваща събитието, се очаква да се включат квартет ,,Хармониум” към хор,,Братство”, част от формация,,Геран” и поетесата Биляна Попова.
Таня Иванова е родена в Кюстендил. Завършила е висше образование, магистратура във ВПИ Благоевград със специалност "Педагогика на трудово-политехническата подготовка". Целият й професионален опит е свързан с работа с деца и младежи с интелектуални затруднения, с които е провеждала занимателна трудотерапия и арттерапия, като е използвала различни техники за работа. Вече повече от две години твори бисероплетение. В тази техника се използват тел, мъниста и студен порцелан, като чрез него се оформят стволовете на дърветата. Таня Иванова се занимава и с изработване на картини от природни материали, както и с иконопис.
Галя Трайкова е родена през 1970 г. в Кюстендил. Завършва кулинарно училище и дълги години работи в тази сфера. От 2 години открива в себе си талант да създава предмети от различни материали. Затова й помага и другото й хоби – един стар български, традиционен за някогашните българки занаят, а именно плетивото. С плетките украсява своя дом, но не само. Освен в България,  нейни произведения са продадени в Испания,Норвегия, Канада и Германия, където нейни плетени покривки и поставки намират добър прием. Вдъхновява се да твори от красотата на заобикалящия ни свят.
Милена Димитрова е родена през 1986г. в Перник. Завършила е "Публична администрация". По бисероплетението се увлича през 2015 г., когато си купува подобен сувенир от Гърция. Започва да експериментира с различни техники и създава свой стил. Вдъхновява се от природата и от хората, с които общува. Другото й хоби е туризмът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов