Струмяни посрещна гости от Малта (снимки)

Посещението на групата бе част от инициативи за надграждащи партньорски дейности

Посещението на групата бе част от инициативи за надграждащи партньорски дейности,които община Струмяни и община Нашар от Република Малта изградиха в продължение на успешно финализирания проект "Автентична мрежа Европа" по програма Европа на гражданите.
Гостите от Малта бяха водени от Ан-Мари Мускат Фенех Адами, заместник кмет в община Нашар и бяха посрещнати официално от кмета на община Струмяни Емил Илиев, зам. кмета по хуманитарни дейности Фиданка Котева и Румяна Кацарска, кмет на с. Микрево.
С приветствени думи кметът на община Струмяни поздрави гостите с "Добре дошли" и пожела на всички бъдещи приятни срещи в една нова и по-модерна обстановка, каквато ще бъде община Струмяни след изграждането на магистралния възел и облагородяването на уличните и площадните пространства в района.
Гостите от Малта останаха очаровани от направената презентация за красотата и възможностите на България и искрено аплодираха прекрасните темпераментни фолклорни изпълнения на ансамбъл "Малешевци" при НЧ "Братя Миладинови"-с.Микрево. Опитали магията на българските фолклорни ритми, гостите споделиха на чаша вино невероятните си впечатления от България и гостоприемството на хората от община Струмяни, като се превърнаха в искрени посланици на приятелството между България и Малта.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия