Избрани Новини

Струмяни посрещна гости от Малта (снимки)

Посещението на групата бе част от инициативи за надграждащи партньорски дейности

Посещението на групата бе част от инициативи за надграждащи партньорски дейности,които община Струмяни и община Нашар от Република Малта изградиха в продължение на успешно финализирания проект "Автентична мрежа Европа" по програма Европа на гражданите.
Гостите от Малта бяха водени от Ан-Мари Мускат Фенех Адами, заместник кмет в община Нашар и бяха посрещнати официално от кмета на община Струмяни Емил Илиев, зам. кмета по хуманитарни дейности Фиданка Котева и Румяна Кацарска, кмет на с. Микрево.
С приветствени думи кметът на община Струмяни поздрави гостите с "Добре дошли" и пожела на всички бъдещи приятни срещи в една нова и по-модерна обстановка, каквато ще бъде община Струмяни след изграждането на магистралния възел и облагородяването на уличните и площадните пространства в района.
Гостите от Малта останаха очаровани от направената презентация за красотата и възможностите на България и искрено аплодираха прекрасните темпераментни фолклорни изпълнения на ансамбъл "Малешевци" при НЧ "Братя Миладинови"-с.Микрево. Опитали магията на българските фолклорни ритми, гостите споделиха на чаша вино невероятните си впечатления от България и гостоприемството на хората от община Струмяни, като се превърнаха в искрени посланици на приятелството между България и Малта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)