Избрани Новини

БДЖ пуска празничен туристически Гергьовски влак

Новините

06-05-2017, 08:00

Снимка:

БДЖ

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Клуб „Георги“ в БДЖ поздравява за Гергьовден с Гергьовски влак

Общо 372 души с името Георги работят в БДЖ. От тях:  

Георги Друмев – изпълнителен директор
Георги Георгиев – маркетинг директор
Георги Георгиев – директор на оперативно звено (това е човекът, който създава графиците и следи за движението на влаковете)
Георги Димитров – заместник на Георги Георгиев от оперативното звено
Георги Николов – завеждащ Протокол
Георги - машинисти и помощник машинисти са 80 на брой.

Затова за Гергьовден БДЖ пуска празничен туристически Гергьовски влак, в който съчетава празника, насладата, изненадите, музиката, творчеството, историята, традициите и фестивала.  

Пътуването с парния локомотив 16.27 от Горна Оряховица до Трявна е не само туристическо преживяване, то е шоу на колела, в добавка с подвижен музей-царски вагон и още един исторически вагон, който е сцена на творчески музикален проект. Всеки пътник заслажда пътуването със специален подарък от „Захарни заводи“, а возенето ще е шоу, вдъхновено от всичките 372-ма Георги в Българските държавни железници. По време на пътя пет пътници ще бъдат избрани с томбола, за да бъдат статисти в клипа на Хилда Казасян. На две гари по трасето предстои музикална програма от местни фолклорни състави, а с пристигането в Трявна, всички пътници се вливат в големия фестивал в града. Учениците от специализираното училище по дърворезба ще бъдат първите посрещачи на композицията и заедно с местните жители, дошли на гарата, ще станат преки участници в заснемането на видеоклипа. После заедно с всички пътници се отправят към града, където ги очаква тричасова тревненска фиеста.  

Всички в клуб „Георги“ към БДЖ поздравяват българите, кръстени на светията, убил змея. Гергьовден е този уникален християнски празник, който отбелязват и мюсюлманите. „Гергьовден с БДЖ е незабравимо туристическо преживяване по релсите и във възрожденска Трявна”, казват от бг-железниците.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)