Избрани Новини

Кметът на Банско се включи в инициативата "Вкусът на България”

Кампанията среща интересите на туристическия бранш и българските производители

Кметът на община Банско Георги Икономов, в качеството си на представител на Националното сдружение на общините на България, се включи в инициативата „Вкусът на България”, част от кампанията на БНТ 2 „Купувам българско“. Кметът на Велико Търново и председател на НСОРБ – Даниел Панов, на Троян – Донка Михайлова и на Търговище – Дарин Димитров, също взеха участие в първата медийна изява за популяризирането на кампанията.
Под егидата на БНТ 2 и в сътрудничество с местната власт в лицето на НСОРБ, кампанията си поставя за цел да срещне интересите на туристическия бранш и българските производители на качествените храни и напитки. В поредица от работни форуми между представителите на туристическия бранш и производители от сектора на хранителните продукти ще бъдат очертани конкретните проблеми, които ограничават масовото навлизане на качествените българските продукти в ресторантите и хотелските вериги. Повдигнатите проблеми ще бъдат обобщени и със съдействието на обществената телевизия ще бъдат потърсени институционалните им решения. НСОРБ от своя страна ще съдейства да бъдат формулирани ясни предложения за промени в законодателството.
„Банско активно се включва в кампанията. На 16 май ще домакинстваме работна среща в този формат, за да подпомогнем диалога между българския туристически бранш и българските производители на храни. Пожелавам успех на кампанията”, коментира инициативата Икономов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов