Изложба под надслов "Без страх" откри Софийският университет в Разлог

Инициативата е на студентката от Разлог Мария Бонкова

Откриха изложба под надслов "Без страх" на Софийския университет в читалището в Разлог. Инициативата е на студентката от Разлог Мария Бонкова. На изложбата са представени творби на практиката на Софийския университет, а мероприятието е към Сдружение „Изкуство в действие“.
Инициативата за изложбата е на студентката Мария Бонкова от Разлог, която учи „Визуални изкуства“ в Алма Матер. Второкурсничката е поканена в студентската практика от професор Орлин Дворянов-единственият преподава...тел в България по съвременно изкуство, който е и основател на Сдружение „Изкуство в действие“.
„Организирането на изложбата не беше никак лесна задача. Въпреки това малкото ни градче вече няколко пъти е показвало, че има как съвременното изкуство да влезе в ежедневието ни и реших, че моята задача в практиката ще е да организирам изложба тук“-споделя Мария. „Изложението е част от моята практика и се гордея със себе си, че успях да я реализирам съвсем сама“-споделя още девойката. Наименованието на изложбата „Без страх“ не е случайно. Според младия талант от Разлог, в малките градове хората се страхуват да си потърсят изкуството и красотата, от което всички се нуждаят и се вдъхновяват. Другата причина за „Без страх“ е, че вече две години Мария и семейството й се борят от страха от захарен диабет както в Разлог, така и в цяла България. „По начало художниците обичаме социално значими теми и се опитваме да сме полезни навсякъде, където има нужда от нас и от нашето изкуство. Още се градя като личност и това несъмнено оказва влияние на бъдещото ми развитие и мислене“-казва още Мария Бонкова.
Изложбата „Без страх“ може да бъде видяна до 12 май в изложбената зала, на втория етаж на читалището в Разлог.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"