Избрани Новини

Шест години затвор за рецидивист, опитал да изнасили баба

Крими

05-05-2017, 08:00

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Извергът бил пиян, заплашил жената с нож

Наказание от шест години лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи 40-годишен рецидивист за извършен опит да се съвкупи с възрастна жена и за кражба на пари. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимият се призна за виновен и прие за верни фактите изложени в обвинителният акт на Районна прокуратура – Габрово.

Светослав Н. е осъден за това, че на 08.11.2016г. в село в общ.Габрово, при условията на опасен рецидив, направил опит да се съвкупи с жена, като я принудил към това със сила и заплашване – нанесъл й множество удари в лицето и я заплашил с нож. По същото време, при условията на опасен рецидив, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – премахване на метална пръчка от прозорец, отнел паричната сума от 190 лева от владението на пострадалата.

Обвиняемият живеел под наем в къща в селото. На 07.11.2016г. след като консумирал алкохол, отишъл до къщата на пострадалата с цел да влезе вътре и да вземе пари. Прескочил оградата, със сила дръпнал и отворил крилото на прозореца и влязъл вътре. Проверил стаите и накрая влязъл в спалнята, където възрастната жена спяла, легнал до нея в леглото и започнал да я целува.

Пострадалата се събудила и уплашена от мъжа с маска на лицето, се развикала. Тогава обвиняемият я блъснал, казал й да мълчи, тъй като щял да я пребие, започнал да й удря, свалил панталоните и бельото си и, въпреки съпротива на жената, се опитал да се съвкупи с нея, но не успял. Заплашил я с нож, че ще я убие и я накарал да каже къде са парите й. След това взел всичките й спестявания и си тръгнал.

Светослав Н. е осъждан . По искане на прокуратура е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража“. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)