Избрани Новини

С флашмоб "Китка за обич” Бачево показва стари обреди

Ще проведат дискусия на тема "Търсене на иновативни пътища за привличане на младите хора към запазване на народните традиции"

На 5.05.2017 г. от 18:00 ч. Народно читалище „Самообразование -1928г.“ в с.Бачево ще се включи в Европейската седмица на младежта 2017 г. Нашите инициативи Флашмоб „Китка за обич” и дискусия на тема „Търсене на иновативни пътища за привличане на младите хора към запазване на народните традиции” са част от всички 50 събития, които ще се организират в цялата страна!
Мероприятието е насочено към младите хора на Бачево - изпълнители, танцьори, ученици, любители на българския фолклор.
Основната цел е търсене на новаторски подходи в съхраняване и популяризиране на българското културно наследство; привличане на младежка аудитория; превръщането на читалището в разпознаваемо място, представящо българското културно наследство по иновативен и нетрадиционен начин.
В центъра на селото ще се проведе Флашмоб „Китка за обич”. По един нов и нетрадиционен начин ще се опитаме да пресъздадем традиционни за селото обреди, свързани с направата на китки от пролетни цветя и наричания за любов, щастие и успех. В народни носии младите хора ще се понесат на вълните на неравноделните танци, ще се разлюлеят шарените люлки.
Ще се проведе и дискусия, посветена на иновативните практики за привличане на младите хора в читалището. По време на дискусията ще се потърси мнението им за това как виждат своето присъствие в читалището. Място за изява, свързана със съхраняването и презентирането на българското културно музикално и танцово наследство. Поканени са всички жители и гости на с.Бачево да се включат в инициативата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)