Избрани Новини

Крадат цветята от алеите в Благоевград

За два дни жители или гости на града откраднали всички цветя, които фирмата по чистота засадила до офисите си

Цветните алеи в Благоевград често са предмет на посегателство от страна на крадци, алармират от общинската фирма, която се занимава с озеленяването на града, съобщава БНТ. Последният случай е на унищожена цветна градинка, намираща се до входа на дружеството.

За два дни жители или гости на града успели да откраднат всички цветя, които фирмата засадила до офисите си в Благоевград. Останали само празни саксии, които за да не бъдат откраднати, служители в дружеството предвидливо заковали за дървените поставки, разказа управителят Васил Бачев. "При нас това е масова практика и особено в периода около Цветница и Великден се крадат поголовно цветя. И друг път съм казвал - да дойдат при нас, да кажат, че имат желание за цветя, ние ще подарим. Една теменужка струва в рамките на 30 до 50 стотинки, не е въпросът до самата стойност и до сумата, въпросът е, че се разваля цялата цветна фигура."

Около 150 000 сезонни и целогодишни цветя се засаждат всяка пролет в Благоевград, а площта на цветната украса е на територия над 2500 квадратни метра, уточниха от фирмата, занимаваща се с озеленяването на града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов