Избрани Новини

Ротарианци направиха дарение на Реанимацията в Благоевград

Получиха ехограф, монитори, антидекубитални подложки, инфузионни помпи, маски, стойки за инфузия

С по-добро оборудване и апаратура разполага вече Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в благоевградската болница след дарение от Ротари клуб Благоевград-Център, предаде Дарик.
„Това за нас е голяма помощ, защото касае не просто нашата работа, но живота на пациентите ни. Получихме ехограф, монитори, антидекубитални подложки, инфузионни помпи, маски, стойки за инфузия. Всичко това облекчава дейността ни. Разчитаме на такава помощ, защото не всичко може да се купи от болницата”, заяви началникът на реанимация д-р Любомир Димитров.
Той уточни, че МБАЛ-Благоевград като почти всички болници е зле финансово, има дългове, а тези дългове пречат на нормалното функциониране на здравното заведение. Доста голяма сума се отделя ежемесечно за тези дългове, клиничните пътеки не са финансирани. Понякога не могат да се купят неща, които са нужни за болницата. 
Общата стойност на направеното дарение от Ротари клуб Благоевград-Център е в размер на 11 865 лева. Президентът Благой Грозданов разкри, че има и личен мотив да вземат решение да помогнат на отделението по реанимация. Той подчерта, че Ротари е хуманитарна организация, а в обществото малко се знае, че това са ентусиасти, които искат да подобрят обществото, в което живеят. "Затова мобилизирахме над 150 граждани – всеки да дари колкото може. Това е добрият пример в обществото. Да даваме добрия пример, защото нещата зависят и от нас самите", допълни президентът на ротарианците в Благоевград. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов