Турнир по водно спасяване се провежда в Благоевград

Участват 15 отбора от плувни клубове от цялата страна

Спортен комплекс „Пирин” е домакин на турнир по водно спасяване. Турнирът се провежда за първа година в Благоевград и е под патронажа на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.
Кметът д-р Камбитов поздрави участници, организатори и гости на събитието с поздравителен адрес, който бе прочетен на място.
В Първия турнир по водно спасяване взеха участие 15 отбора от плувни клубове от цялата страна. Над 130 момичета и момчета  от Благоевград, Сандански, София, Велико Търново, Варна, Смолян, Севлиево, Академия на МВР , Национална спортна академия и др. влязоха в надпреварата.
Басейнът с размери 50х25 е трети по рода си в цялата страна.   Той е оборудван със специални системи, едната, регулираща температурата на водата и  друга - за почистване на съоръжението.
Състезанието продължава и утре (неделя) от 10:00 часа. На финала   победителите ще бъдат удостоени с „Купата на кмета”. Спортното събитие се организира със съдействието на Община Благоевград, „Водоспасителната служба” към НС на БЧК и Дружеството на водните спасители.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"