Сандански отбеляза тържествено своя празник

Животът

21-04-2017, 15:00

Снимка:

Община Сандански

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Водосвет, шествие, концерти и заря зарадва санданчани

Празникът на град Сандански, който традиционно се отбелязва на Светъл Четвъртък започна още вчера сутринта с молитва за здраве и празничен водосвет, отслужен от Неврокопски Митрополит Серафим на манастир „Св. св. Козма и Дамян“. Там всяка година стотици санданчани и гости на града се молят за здраве пред иконата на Света Богородица и посядат на тревата, за да послушат фолклорната програма и да се насладят на празника.

Празничният ден продължи с пъстро и красиво шествие по главната улица „Македония“ от децата и младежите на Сандански, които по-късно взеха участие в концерта на община Сандански и НЧ „Отец Паисий-1919“ на пл. „България“. С много усмивки, емоция, красиви хореографии и костюми и музика и песни, децата на Сандански още веднъж показаха, че са най-голямото богатство на най-слънчевия град в България.

Концертът на Китаро-мандолинния оркестър „Стефан Борилов“ продължи празничната програма, преди да започне третият концерт, посветен на Празника на град Сандански.

С емоционален поздрав кметът на община Сандански- Кирил Котев благодари на своите съграждани и заяви, че ще продължи своите усилия в насока култура, образование, инфраструктура и спорт. Поздрав към събралата се публика отправиха и новоизбраните народни представители Александър Манолев и Атанас Стоянов. След официалната част празникът продължи с танцьорите от Ансамбъла  за народни песни и танци „Никола Вапцаров“, младите певици, лауреати на международни форуми  Мария Божинова и Ванина Калъпсъзова и Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка“, които поднесоха невероятно шоу, а кръшните хора се виха до тъмно.

Празничната програма бе закрита с футуристична заря, която озари облачното небе над Сандански.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия