Избрани Новини

Политологът д-р Калоян Методиев от ЮЗУ изнесе доклад във Войводина

Преподавателят взе участие в международна конференция в Сърбия

Д-р Калоян Методиев, преподавател във Философския факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски" взе участие в международна конференция "Миграцията като проблем на сигурността: западнобалканският маршрут". Форумът се проведе в Палич, автономна област Войводина на сръбско-унгарската граница. Д-р Методиев изнесе доклад на тема "България на пътя на голямата мигрантска криза - опит и очаквания". Той бе единственият български представител в международната инициатива.

Във форума участваха представители от Сърбия, Унгария, Румъния, Македония, Босна, Русия, ООН, представители на държавни институции и неправителствения сектор, на академичните и научни среди. По време на срещата бяха разгледани проблемите на мигрантските потоци от гледна точка на сигурността, човешките права, геополитиката, правото, икономиката и социалната интеграция.

Конференцията бе организирана от германската фондация "Ханс Зайдел", Институтът за международна политика и икономика в Белград и Омбудсманът на Войводина. Форумът бе открит от заместник-министъра на труда и социалната политика на Сърбия и омбудсмана на автономната област.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов