Избрани Новини

ДНП "Рила" поздрави Студентския клуб по опазване на природната среда при ЛТУ

Клубът е най-старата студентска организация в България

Директорът на Дирекцията на Национален парк „Рила“ (ДНП) Красимир Андонов поздрави Студентския клуб по опазване на природната среда при Лесотехнически университет (ЛТУ) по случай неговата 40-а годишнина. Клубът е най-старата студентска организация в България и е достоен партньор на парковата дирекция в мисията за опазване на най-големия национален парк в България.
„Изказвам своето уважение към настоящите и бивши членове на студентския клуб за тяхната ангажираност и отдаденост към опазването на българската природа. Благодарение на вашите усилия, съпричастност и енергия, красивите и уникални природни територии в България имат възможността да бъдат популяризирани, опазвани и съхранявани за бъдещите поколения", се казва в поздравителния адрес на Красимир Андонов до бившите и настоящи членове на клуба.
На тържественото честване парковата дирекция бе представена от главен експерт „Гори“ инж. Ангел Папучкиев, който е възпитаник на университета и бивш член на студентския клуб. ДНП и Студентският клуб по опазване на природната среда при ЛТУ планира много бъдещи инициативи,  свързани с провеждане на доброволчески акции за опазване на околната среда и участието на студентите в дейности, свързани с мониторинга на биологичното разнообразие в защитената територия.

 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов