Избрани Новини

Герджиков: Горд съм, че съм част от управлението на страната

Служебният премиер заяви, че има резерви към някои от служебните министри

Горд съм, че съм част от управлението на страната, което успя да съхрани не само социалния мир, но и да функционира така, че да има ръст на финансовите постъпления в хазната. Това заяви в интервю за БТА служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков.

"Преди всичко искам да благодаря на президента Радев, който успя да формира кабинет с много ярки личности - специалисти в своите области. Истинско удоволствие е да се работи с тях", каза премиерът Герджиков. Той отбеляза, че има и резерви към дейността на някои от министрите. "Но и министрите могат да имат претенции към мен самия. Мой принцип е да уважавам достойнството на хората и държа забележките си да отправям не публично, а персонално, когато се е налагало. Но тези случаи не са много", посочи министър-председателят.

По повод на ревизиите по министерства, направени от служебното правителство, премиерът Герджиков заяви, че подробни отчети ще бъдат публикувани в сайтовете на министерствата в края на април. "Работа на правителството е да извърши проверките, специализираните органи да поемат нататък и съответно да наложат съответните санкции, ако има основание за такива", каза служебният министър-председател.

"Организацията на изборите от страна на правителството бе много добра. Никакво колебание нямам за този извод", коментира премиерът Герджиков. Той отбеляза, че винаги има и ще има недоволни. "Разбира се, че имаше и много опити за търговия с гласове. Но органите на МВР и Прокуратурата работеха много ефективно и много от опитите бяха пресечени и бяха образувани множество досъдебни производства, а вече има и осъдени за това изключително грозно престъпно поведение срещу демокрацията", заяви служебният премиер.

Попитан кои са най-неотложните стъпки по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., министър-председателят отговори, че най-важното, знак за периода, в който България ще ръководи Съвета на Европейския съюз, е че по "българско" време ще бъдат взети общите решения за бъдещето на Съюза. "Страхотен шанс за нас! Не трябва за го пропиляваме", коментира премиерът Огнян Герджиков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов