Избрани Новини

100 хиляди автомобила ще минат през ГККП "Кулата"

По празниците нашенците избраха Гърция

В навечерието на Великденските празници над 100 хиляди автомобила се очакват да напуснат страната в посока Гърция. Ако прогнозите се окажат верни, възможно ли е да се стигне до задръствания на пунктовете за южната ни съседка?

На гражданите от Европейският съюз се проверяват личните карти или паспортите, казаха от Гранична полиция. При преценка на контролните органи се извършва физическа проверка и справка в информационните системи. За да не се стига до задръствания на граничен пункт "Кулата - Промахон" са отворени всички трасета, а автобусите ще бъдат проверявани преди гишетата за преминаване.

Гл. инспектор Атанас Георгиев - началник на ГКПП "Кулата":
"Там служители да ги проверяват на място на паркингите, след което ще бъде временно спирано едно трасе за леки коли, за да може проверения автобус да премине максимално бързо, така че в нито един момент да не се затваря лента за леки автомобили."

Много от хората, които ще почиват в Гърция за празниците избраха да пътуват още вчера.

Румяна Иванова:
"Понякога се натрупват големи опашки на границата и това беше причината да изберем последния работен ден."
Петър Мантарлист:
"Днеска е много нормално, друг път има повече коли, но цяла Европа минава от тук днес с камиони. Бързо ли преминахте през граничния пункт? Имаше ли проверки? Само две минути, толкова лесно, толкова хубаво."

Засилени полицейски проверки ще има през почивните дни и по главните пътища в Югозападна България.

Данаил Стоицов, „Пътна Полиция"- Благоевград:
"Патрулите ще следят за неправилни изпреварвания, употреба на алкохол, неправоспособни водачи, които се качват зад волана."

От Гранична полиция призовават пътуващите с деца задължително да носят ксерокопие на декларацията за съгласие на отсъстващия родител за това, че детето ще преминава държавната граница, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)