Избрани Новини

Арестуваха двама, правили фалшиви документи

На всеки от обвиняемите е взета мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 2 000лв.

След реализация на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Шумен,  Шуменската районна прокуратура привлече в качеството на обвиняеми две лица - К.Г. на 54г. – като извършител и А.Г. на 51г. в качеството му на подбудител и помагач,за това, че в условията на продължавано престъпление и като съучастници, в периода от месец декември 2016г. до 11.04.2017г. в гр.Шумен, преправили съдържанието на три истински официални документа – български документи за самоличност /международни паспорти/, на които придали вид, че са издадени на имената на български граждани, като деянието е извършено с цел – имотна облага – престъпление по чл.308,ал.3,т.2 от НК във вр. с чл. 308,ал.2 от НК във вр. с чл. 308,ал.1 от НК във вр. с чл. 20, ал.2 от НК, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК. На всеки от обвиняемите е взета мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 2 000лв.

При извършените претърсвания на адресите на четири имота и три автомобила са намерени и иззети техника за изработване на неистински документи, паспорти, както и други документи, от значение за разследването.

 По досъдебното производство предстоят действия по доказване съпричастността на обвиняемите към преправяне съдържанието и на други  документи за самоличност, съобщават от прокуратурата в Шумен.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов