Избрани Новини

Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд опасен рецидивст

За извършени кражби на портмоне от дамска чанта от два жени и неправомерно ползване на чужда дебитна карта

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 33-годишен за извършени кражби на портмоне от дамска чанта от два жени и неправомерно ползване на чужда дебитна карта.

Обвинението срещу Ивайло О. е за това, че през периода 19.09.2015г. – 21.09.2015г. в гр.Павликени, обл.Велико Търново, при условията на продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещ от владението на собствениците им без  тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, на обща стойност 494 лева. /На 19.09.2015 г. в гр.Павликени,  от магазин за дрехи, отнел от владението на продавачката, без съгласието й с намерение противозаконно да ги присвои дамско портмоне и 30 лева или общо вещи на стойност 38 лева и на 21.09.2015 г. в гр.Павликени,  от паркиран на автогара автобус, отнел от владението на кондукторката без нейното съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – дамска чанта с вещи и пари на стойност 456  лева.

На 19.09.2015г. в гр.Левски, при условията на продължавано престъпление, използвал на три пъти  чужд платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на  титуляря  - престъпление по чл.249 ал.1, вр. чл.26 от НК. Картата е била в откраднатото портмоне на продавачката в магазина в Павликени. Обвиняемият не разполагал с пин-код и въвел произволен, но поради грешно въведения ПИН код системата блокирала картата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов