Избрани Новини

Специализирани полицейски акции ще има през празничните дни

20 тежки ПТП с петима убити и 24 ранени са станали в Кюстендилско от началото на януари до сега

20 тежки ПТП с петима убити и 24 ранени са станали на територията на ОД на МВР Кюстендил от началото на януари до сега. Общият брой на катастрофите е 98, през същият период  миналата година са били 121 ПТП , от тях 16 тежки с 3 убити и 20 ранени.
„Виждате , броят на ПТП е по- малък , но са по- тежки с повече загинали и ранени.Основната  причина е тежката зимна обстановка и натоварените пътища.Контролната дейност не е определяща за превенцията на ПТП, но и обучението на водачите”, коментира Добромир Добрев, зам. началник на сектор КАТ „Пътна полиция” пред Дарик.
За предстоящите 4 почивни дни е създадена организация за контрол на пътищата от сектор Пътна полиция. Ще бъдат осъществени специализирани полицейски акции за алкохол, скорост и правоспособност на водачите.
„Всички свободни полицаи ще бъдат ангажирани около църковните храмове, с оглед да се запази обществения ред. Ще е засилено и присъствието около питейните заведения, междуселските пътища с оглед да се контролират неправоспособните и употребилите алкохол или наркотици водачи.Предприели сме и командироване на служители в района на Рила, осигурен е пропускателен режим ще има и моторизирани полицаи, които ще могат да преминават лесно през колоните, за да контролират пътното движение в района на Рилския манастир”, коментира Добромир Добрев.
Съвместно с ДАИ ще бъде ограничено движението на  тежкотоварни камиони в първия и последния ден от Великденските празници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов