Избрани Новини

МВР търси 600 души да пазят границата с Турция

Новоназначените са предвидени за регионалните дирекции “Гранична полиция” в Бургас и Елхово

Главна дирекция “Гранична полиция” – МВР наема 600 души за границата ни с Турция. Това става ясно от побликувана обява на страницата на МВР. Желаещите ще преминат през интервю и конкурс.

Изисквания към кандидатите за заемане на длъжността са да имат завършено средно образование, да са пълнолетни, да имат българско гражданство, да не са осъждани за умишлено престъпление, да не са обвиняеми или подсъдими и да не са по-възрастни от 60 години.

Кандидатите не е нужно да имат професионален опит или специалност и квалификация. С предимство обаче, ще се ползват кандидатите, притежаващи професионален стаж в службите за сигурност или в службите за обществен ред.

Част от техните задължения, ще са да оказват съдействие на гранична полиция при изпълнение на охранителни задачи, проверки на лица и транспортни средства в граничната зона и на ГКПП, както и да задържат лица, нарушили граничния режим или охраната и/или пропускателния режим.

Новоназначените са предвидени за регионалните дирекции “Гранична полиция” в Бургас и Елхово.

Конкретните гранични полицейски управления, в които ще изпълняват задълженията си, са Царево, Малко Търново, Средец, Болярово, Елхово и Свиленград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов