Избрани Новини

Програма "Съботен театър” радва децата на Благоевградско

Салон, пълен с детски усмивки, посрещна представлението "Червената шапчица и Вълкът”

Салон, пълен с детски усмивки, посрещна представлението „Червената шапчица и Вълкът”, което театърът, по традиция, представи в съботната си програма.
Част от малките зрители в залата бяха децата от клуб „В чудния свят на приказките” към ОУ „Неофит Рилски” с.Горно Драглище, които избраха именно посещението в Благоевградския театър като извънкласна дейност, част от проекта „Твоят час”.
Основна цел на проект „Твоят час” е създаване на условия за повишаване на потенциала на учениците чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности.
Детското представление се превърна в емоционално пътуване към вечните теми  за приятелството, смелостта, въображението и упоритостта. Веднага след финала  малчуганите и техните придружители имаха възможност да надникнат зад кулисите и да се запознаят с основните звена в театъра и как всъщност работи той. Екскурзовод на групата беше актрисата Жанет Керанова, която е и режисьор на представлението „Червената шапка и Вълкът”. Театралното приключение премина с дълъг разговор и любопитни погледи - как правим осветление, озвучаване, декори, грим и прически … къде се приготвят актьорите за представление … !?
Програма „Съботен театър” се случва вече няколко години в Благоевградския театър. Целта е семейното посещение на театър да се превърне в празник и традиция за най-малките, да възпита у тях трайно положително отношение към театралното изкуство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов