Избрани Новини

Осъдиха жена за подкуп на пътни полицаи

Дала 50 лева за да не й съставят актове

Окръжен съд - Добрич наложи общо наказание от 8 месеца условно лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 1000 лева на Геновева Д. от село Богдан, общ. Добричка за подкуп на пътни полицаи и за управление на кола без регистрационни табели.

Съдът призна 34-годишната жена за виновна в това, че на 11 декември 2016г. в село Дончево, област Добрич е дала подкуп от 50 лева на двама младши инспектори от сектор “Пътна полиция“ при ОД МВР - Добрич, за да не й съставят актове за допуснати нарушения по Закона за движение по пътищата.

На посочената дата подсъдимата е била засечена да управлява автомобил без регистрационни табели, като освен това шофирала без колан и без включени светлини. Полицейските служители й съставили актовете за извършените нарушения, които тя подписала без възражения. После подсъдимата била поканена в служебния автомобил, където била изпробвана за наличието на алкохол в кръвта, като резултатът бил отрицателен. Жената решила да даде подкуп, докато един от служителите й подавал актовете, като подхвърлила в скута му банкнотата с думите: „Ето да се почерпите“. Полицаите обаче не взели парите, а незабавно уведомили за случилото се дежурния в оперативната дежурна част на ОД МВР - Добрич.

Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание на подсъдимата от 1 година условно лишаване от свобода беше намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимата призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Присъдата на Окръжен съд - Добрич може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов