Избрани Новини

Ало измамник се представи за полицай, измъкна хиляди евро и левове, но го хванаха

Извършителят е правил пълни самопризнания и в присъствието на служебен защитник е привлечен като обвиняем

На 21 март в 18:15 часа в РУ - Левски е получен сигнал от 85-годишна жителка на град Левски, че на същата дата около 14:30 часа е била въведена в заблуждение, след обаждане на домашния си телефон. Непознат, който се е представил за служител на МВР, обяснил, че в момента се провеждала полицейска операция, за която са били необходими парични средства за задържане на лица, които са се занимавали с измами.

Потърпевшата е оставила дамска чанта, съдържаща сумата от 5000 евро и 8900 лв., пред дома си на улична пейка. После се е прибрала, понеже била предупредена, че може да има стрелба. Уведомен е прокурор при РП - Левски. За престъпление по чл.209, ал.1 от НК е образувано е досъдебно производство.

От проведените оперативни действия е установен извършителят на измамата – 33-годишен от село Звънарци, община Кубрат, област Разград. Извършителят е правил пълни самопризнания и в присъствието на служебен защитник е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.209, ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов