Избрани Новини

Поговориха за Банско на руски

Проведе се открит урок по руски език под надслов "Поговорим о Банско на русском”

В края на месец март (29.03.2017г.) Роза Козарева изнесе открит урок по руски език в Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм ,,Алеко Константинов“ - Банско под надслов ,,Поговорим о Банско на русском“.
Гости на мероприятието бяха Любка Стоименова–старши експерт по чужд език и майчин език към РУО Благоевград, учители от Благоевградска област, преподаващи руски език, директорът на гимназията Стефка Христова и заместник-директорът Анка Хаджиева.
На фона на руски романси, непринудено и емоционално в стихотворна форма на руски език, Роза Козарева сърдечно посрещна гостите с ,,Добро пожаловать, Банско“. Индивидуалното представяне на руски език от страна на всеки ученик потопи всички в мелодичността на езика на Пушкин и Лермонтов. В изявата си учениците засегнаха теми, изучавани в часовете по руски език. Рецитираните стихове от руски класици, презентацията за Москва, изнесена от ученичка, и изложените сувенири, символи на Руската Федерация, пренесоха присъстващите в света на руската култура и традиции.
Чрез майсторски изготвена презентация на тема ,,Банско – город легенда, Банско - город с историей“, Козарева проведе виртуална разходка из Банско. Разказът на руски за забележителностите на града под Тодорка въведе всички в същността на урока. Приложените интерактивни методи помогнаха на учениците да затвърдят знанията си по основните показатели за владеенето на чужд език – четене, писане, говорене, слушане.
Гостите бяха впечатлени от отличната материално-техническа база на кабинета по чужд език, което е важно условие за овладяването му.
След урока се проведе събеседване с гостите и разходка из центъра на световно известния ски-курорт. В приятелска атмосфера Козарева сподели своя опит като дългогодишен учител по руски език и изрази радостта си, че настоящите ученици и бъдещи специалисти в областта на хотелиерския бизнес ще могат да практикуват своите знания по езика, защото голяма част от туристите на Банско са рускоговорящи граждани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов