Избрани Новини

Студенти - лесовъди опознаха с НП "Рила"

Дирекцията на парка представи защитената територия пред студенти от Лесотехническия университет

Експерти от Дирекцията на Национален парк (ДНП) „Рила“ представиха с мултимедийна презентация и дискусия защитената територия в Лесотехнически университет (ЛТУ) - София. Поводът е началото на Седмицата на гората.

В събитието се включиха голям брой студенти и преподаватели от специалностите „Горско стопанство“, „Екология и опазване на околната среда“ и „Ландшафтна архитектура“, организирани от Студентския клуб по опазване на природната среда при ЛТУ. Младите природолюбители научиха от експертите на Национален парк „Рила“ интересни факти за биологичното разнообразие, забележителните обекти в защитената територия, както и развитието, функционирането и управлението на националния парк. Особен интерес предизвикаха темите, свързани с опазването на резерватите, на редките и защитени видове от флората и фауната, както и извършването на мониторингови дейности и научни изследвания.

Представителите на Студентския клуб по опазване на природната среда при ЛТУ изявиха желание да участват в съвместни дейности, организирани от ДНП. Те поканиха ръководството на парка да вземе участие в честванията по случай 40-годишнината от основаването на студентския клуб през следващата седмица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов