Избрани Новини

Откриха официално реконструрирания плувен басейн в Стара Загора

Спорт

03-04-2017, 08:41

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плувният басейн в Стара Загора отваря врати

Живко Тодоров ще открие плувния басейн в събота

Стойността на инвестицията е 2, 73 млн. лв.

С участието на представители на общинската адимнистрация, изпълнители на строително-монтажните дейности, треньори, състезатели и родители днес официално беше открит покрития плувен басейн в Стара Загора, след неговата пълна реконструкция и модернизация.

„Сдобиваме се с едно прекрасно спортно съоръжение. Това е поредното доказателство, че ръководството на община Стара Загора е ангажирано с отглеждането на здраво и надеждно поколение. Нека да си пожелаем да го ползваме с отговорност, защото то е за целия град.“, пожела в приветствието си лресорният зам.-кмет Красимира Чахова. От името на кмета Живко Тодоров тя благодари на всички, които са участвали в реализацията на проекта.

Секретарят на Българската федерация по плувни спортове Таня Богомилова заяви - „Чест и удоволствие е за мен да бъда тук, защото този басейн е важен за нас в плуването. Разположен е в центъра на България и може да се ползва за състезания и тренировки.“ Тя пожела от него да излязат бъдещи олимпийски шампиони.

Председателят на Фонда за градско развитие „Джесика“ Мартин Заимов поднесе благодарности към ръководството на общината и подчерта, че сградата е била в много тежко състояние. „Плувайте и се учете, опитвайте се да бъдете добри!“, пожела той на малките състезатели, участници в четвъртия турнир по плуване „Русалка“.

В Стара Загора, обявен за Европейски град на спорта за 2017 г., има четири лицензирани клуба по плувни спортове. Това е първото състезание, което се провежда в общинския басейн, след неговата реконструкция. Стойността на инвестицията е 2, 73 млн. лв., от които 910 000 лв., осигурени от Фонда за регионално градско развитие на Инициатива „Джесика“.

Той е със застроена площ 1893,34 кв.м. и РЗП 3946, 02 кв.м. Подобрен е общият естетически вид на сградата, изпълнените строително-монтажни работи осигуряват икономия на енергия и топлосъхранение, безопасна експлоатация и хигиена. Монтирани са метални телескопични трибуни с 2 реда седалки на балкона и с 3 реда седалки на нивото на басейна, с общо 384 седалки. Изпълнена е вътрешна и външна топлоизолация на фасадните стени, поставена е петкамерна РVС дограма, топлинно изолирани са покривът, подовете, дъното и стените на басейна.

Положени са нови подови настилки - теракота за мокрите помещения, хомогенна винилова настилка за кабинетите, клинкерни плочи за басейна и обходната зона около него, каучукова мека ударопоглъщаща настилка във фитнес залата и гранитогрес за балкона над басейна.
По време на ремонта конструкцията на басейна е възстановена и усилена.

На откриването присъстваха още зам.-кметовете Иванка Сотирова, Янчо Калоянов, гл.арх. Виктория Грозева, гл.финансист на общината Цанка Ганева, управителят на Рудин ООД Живко Желев и др. Гостите участваха в награждаването на победители в отделните серии на турнира.
 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)