Избрани Новини

Над 1000 туристи очакват в мечия парк за Великден

Обаждат се хора от Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Велико Търново, София

Заявки за посещение на мечия парк валят от цяла България за великденските празници. Обаждат се хора от Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Велико Търново, София. Очакват се над 1000 туристи за трите дни от 14 до 16 април да дойдат в Центъра за реадаптация на танцуващи мечки в местността Андриянов чарк в Рила планина.

„Напливът вече започна. Още в първия ни работен ден пристигнаха над 100 души. За тях приятната ни изненада бе, че входът бе безплатен. Надяваме се, че интересът към нашия парк ще продължи през целия сезон и ще поставим рекорд по посещаемост. Идват не само наши сънародници, но и много чужди туристи. Част от чужденците предварително са заявили идването си тук на туроператорите”, заяви Васил Мадолев, който е ръководител на екипа.

До 2-3 дни ще стартира и ремонтът на пътя в самия мечи парк, който води до информационния център. Той и сега се ползва от водачите на леки автомобили, но целта е да стане проходим и за автобусите с туристи, тъй като в момента два от завоите са тесни и няма как да се качат рейсовете. „Затова ще разширим тези завои. Ще подравним цялата пътна отсечка, която е дълга 2,4 километра”, каза още Мадолев. Вече работи и барчето, където гостите могат да се освежат с напитка и да отдъхнат. За Великден ще се мобилизират всички служители, за да се посрещнат всички гости на туристическия обект. Ще има достатъчно гидове, за да се налага посетителите да чакат, за да ги разведе водач между секторите с животните. Всички четириноги обитатели са се събудили от зимния сън.

Центърът за реадаптация на танцуващи мечки в момента е с работно време от 12,00 до 18,00 часа. От 1 юни то ще се промени – от 10,00 до 18,00 часа.

Причина за наплива на посетители е и ремонтираният 11-километров път от града до мечия парк. Направен е паркинг близо до информационния център, който събира 40 леки автомобила.

За посетителите е монтиран голям монитор с тъч скрийн, на който се показват снимки и клипове за обитателите на парка. Има и плазмен телевизор. Възрастните хора, които не могат да обиколят всички сектори, могат да гледат четириногите на екрана.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)