Избрани Новини

Районна прокуратура – Плевен предаде на съда мъж, планирал убийството на майка си и сестра си

Обвиняемият бил в крайно влошени лични отношения с тях

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 58-годишен мъж за извършване на приготовление за предумишлено убийство на майка си и на сестра си, нeзаконно държане на оръжие и боеприпаси и неправомерно присъединяване към ел енергия.

Обвинението срещу Румен К. е за това, че за времето от неустановена дата на 2016 г. до 05.12.2016 г. в гр. Плевен и в с. Къшин, обл. Плевен извършил приготовление към предумишлено убийство на две лица – майка му и сестра му, като подготвил средства за извършване на деянието - огнестрелно оръжие оборудвано със заглушител и боеприпаси предназначени за него и като предприел действия по намирането на съучастници.

Срещу него е повдигнато обвинение и за това, че на  05.12.2016 г. в с. Къшин, държал огнестрелно оръжие -  1 бр. газово-сигнален пистолет марка „Ekol“ със заличена маркировка и фабричен номер, самоделно пригоден за стрелба с патрони калибър 9 мм и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 5 бр. патрони калибър 9 мм, самоделно снарядени с метални проектили и 16 бр. ловни патрони 12-ти калибър, без да има за това надлежно разрешение.

Привлечен е като обвиняем и за това, че на неустановен ден за времето от 12.11.2016 г. до 05.12.2016 г. в с. Къшин, сам осъществил неправомерно въздействие върху уред на „ЧЕЗ България“ ЕАД за търговско измерване на електрическа енергия, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия в имот – престъпление по чл. 234в ал.1 от НК.

Обвиняемият бил в крайно влошени лични отношения със майка си и сестра си и нееднократно нанасял побой на сестра си, за което тя подавала жалби до РП – Плевен.  През втората половина на 2016 г. отношенията между обвиняемият и майка му и сестра му допълнително се влошили заради продажба на недвижим имот в центъра на гр. Плевен. Имотът бил собственост единствено на двете жени, като им бил прехвърлен от покойния баща, но обвиняемият  се чувствал ощетен и претендирал за дял. На 04.11.2016 г., сестрата (с пълномощно от майка си) продала имот за 230 000 евро. Обвиняемият  узнал това и крайно афектиран решил да убие сестра си и майка си, за да стане единствен техен наследник. Решил да не извършва лично убийството, а да ангажира изпълнители срещу заплащане. Двете жени знаели, че обвиняемият е  отмъстителен и със злопаметен характер, притеснявали се от физическа саморазправа с тях и  веднага след сделката се укрили в гр. София. Обвиняемият казал на сина си на всяка цена да установи местонахождението на леля си и баба, а междувременно решил да намери изпълнители на убийствата.

През октомври 2016 г. посетил кафе в гр. Плевен и се запознал с лице, от което след няколко разговора поискал съдействие за намиране на човек, готов да изпълни поръчката. Два дни по-късно обвиняемият донесъл снимки на близките си и казал, че е изработил пистолет със заглушител и е готов да го предостави на извършителя на убийството. Първоначално свидетелят решил, че обвиняемият има психически проблеми, но в процес на разговорите преценил, че намеренията са сериозни и решил да информира органите на МВР за случая, за да бъде предотвратено извършването на тежко умишлено престъпление.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов