Избрани Новини

Ученици от Плевен получават стипендии от конкурса "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

С оценката от конкурса победителите ще могат да кандидатстват в три висши учебни заведения

Още шестима ученици получават стипендии от конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Това информират от пресцентъра на ЧЕЗ. Шестима ученици от 12 клас от Професионалната гимназия по механоелектротехника в град Плевен и столичните училища „Н. Й. Вапцаров“ и „Хенри Форд“ победиха в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ и ще получат стипендии от дружеството за втория срок на учебната 2016/2017 година. С оценката от конкурса победителите ще могат да кандидатстват в три висши учебни заведения - Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.
През настоящата година в надпреварата за стипендии на ЧЕЗ се включиха над 130 ученици от гимназии с технически профил на територията на Западна България. Финалният трети кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ и церемонията по награждаването се състояха на 24 март в сградата на Техническия университет в София.
„За мен е голяма чест да бъда сред толкова талантливи и млади ученици. Искам специално да благодаря на техните учители и наставници, които отделят време и енергия и подкрепят учениците в първите им стъпки по професионалния път. Заставам тук пред вас като регионален мениджър на ЧЕЗ за България, за да заявя отговорно, че компаниите на ЧЕЗ в България имат нужда от Вашите умения и ентусиазъм“, каза регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал.
Състезанието се провежда с партньорството на Министерство на образованието и науката. То е част от Графика на националните състезания по професии през учебната 2016–2017 г. на МОН. 
Инициативата на ЧЕЗ стартира през учебната 2012 - 2013 г. Целта е да бъдат поощрени най-талантливите ученици от 12 клас от технически  гимназии на територията на Западна България. Досега в конкурса са участвали 650 участници, от които стипендии са получили 43-ма. Допълнителна информация за регламента на състезанието може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com и на активната фейсбук страницата на състезанието.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов