Избрани Новини

Бойко Борисов: От утре нацията трябва да бъде единна

Българският народ е толкова мъдър и съм му благодарен, че отчете всички рискове и постъпи по най-добрия начин, каза той

Срещу нас имаше сериозен съперник. Чест и уважение на всички избиратели, но и на тези, които дадоха гласа си за БСП. Това бяха първите думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Преди месеци постъпихме морално - подадохме оставка и се преброихме на ново. Този резултат потвърди, че ГЕРБ трябва да бъде водеща партия в управлението. Ще положим много усилия, но този път с малки компромиси, за да може в преговорите с потенциалните партньори, когато видими кои са, да имаме стабилно правителство. Надявам се бързо да направим правителство", каза той.

"Единственото, което ще кажа тази вечер, е че благодаря на българите, че подкрепиха нашата политика. За пореден път десницата в България категорично победи социалистите. В следващите дни ще дадем още отговори, но към момента всичко може да се промени", отбеляза Борисов.

"Българският народ е толкова мъдър и съм му благодарен, че отчете всички рискове и постъпи по най-добрия начин", каза още той. "Не е честно и правилно да говорим сега. Не може да поставяме условия на бъдещите ни партньори - трябва да седнем, да видим резултатите и тогава ще коментираме", уточни бившият премиер, който отново спечели властта.

"Аз не мога да отговарям за БСП, все пак те бяха достоен противник, ако те се считат за победители -  честито на победителите."

"Ние ясно декларирахме ясно с кой може и с кой не може да правим правителство. Все пак ние сме длъжни да направим правителство. сами предизвикахме тези избори и резултатите ни се препотвърдиха. Сега вече сме отчели всички грешки и компромиси, които вече няма да правим", обеща лидерът на ГЕРБ. "Представете си другите да бяха на наше място - щяха да летят бонбони и шампанско. Но обстановката е сложна, От утре нацията трябва да бъде единна", каза Борисов.

"Влезем ли в парламента ще предложим следващите избори да бъдат по мажоритарна система", допълни той.

Пресконференция с представителите на Политическа Партия ГЕРБ

Публикувахте от Boyko Borissov в 26 март 2017 г.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)