Дни на баскетбола в Русенския университет

Спорт

24-03-2017, 14:59

Снимка:

Пресцентър РУ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кралев: Наш приоритет е изграждане на спортна база в българските училища

Следващата седмица предстои вътрешният турнир по баскетбол 3х3 за студенти

Русенският университет отличи своите студенти-баскетболисти с най-голям принос към университетския баскетбол. Проф. Борислав Ангелов – председател на УСК "Академик" и Валентин Каменаров – секретар на клуба връчиха наградите пред баскетболната общественост на град Русе преди началото на мача „Дунав 2016“ – „Шумен“. Отборът,  носител на 7 шампионски купи в национални шампионати и летни университетски игри, 2 пъти вицешампион, класирал се в топ 8 на първото Световно студентско първенство и участник в Европейско първенство по Баскетбол 3Х3, в състав Георги Минков - №10, Димитър Янчев - №5, Николай Златков - №9 и Андреан Атанасов- №6 се събра отново заедно, а всеки от състезателите получи благодарствен адрес, подписан от ректора проф. Велизара Пенчева и личен баскетболен екип. Тимът е печелил сребърни и бронзови медали в Баскетбол 5Х5 в различни години. По време на церемонията проф. Ангелов покани подрастващите баскетболисти да продължат образованието си в Русенския университет, където образованието и спортът вървят ръка за ръка. 

 

Новият отбор на Русенския университет състав Валентин Илиев – капитан, Радостин Колев, Георги Тодоров и Николай Тракийски се представи достойно на Националния университетски шампионат в Шумен през миналата седмица. Радостин Колев направи най-атрактивната забивка в конкурса за забиване, а Николай Тракийски отбеляза 7 коша (от 9 възможни) в турнира за стрелба от тройката.

 

Следващата седмица предстои вътрешният турнир по баскетбол 3х3 за студенти от Русенския университет. Началото е 27 март, 17:30 ч. в зала Академик 2. Малко по-късно, в 18:15 ч., ще има демонстративен мач на юношите на Дунав 2016, с треньор Руслан Русев. На 29 март, сряда, ще се проведат и отворени конкурси са студенти, преподаватели, служители и гости на Русенския университет. Студентите ще се състезават в стрелба от 3-ката и атрактивен пробив, а всички останали ще опитат колко точно стрелят от наказателната линия.

 

В Русенския университет предстоят вътрешни турнири по волейбол, футбол, бадминтон, тенис на маса и атрактивното събитие СТРОНГ МЕН, на което ще бъдат наградени победителите от всички състезания. Турнирите се организират от студентската спортна комисия, със съдействието на катедра Физическо възпитание и спорт и УСК „Академик“.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен