Избрани Новини

Домоуправители на санирани блокове: Благодарим на кмета на Благоевград!

"Благодарение на усилията на д-р Атанас Камбитов живеем в по-уютни и топли жилища", заявиха те

Домоуправители на санирани блокове в Благоевград се обединиха и благодариха за качественото изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград. Те поздравиха д-р Камбитов за положените усилия, благодарение на които обликът на града се променя. „Да живееш в един панелен блок, който е без топлоизолация и да живееш в такъв, който вече е изпълнен, усещането наистина е много различно. Комфортно е, разликата е чувствителна. Хората имат самочувствие”, сподели  Данчо Ценов, домоуправител на блок № 36 в ж.к. „Ален мак“.  Той допълни, че осезаемо се усеща и финансовият ефект от санирането.  „Още с първите сметки за разход на ел. енергия хората усетиха разликата“, допълни още Данчо Цеков.
Благодарност към кмета Камбитов поднесе и Борис Безев, домоуправител на блок 55в ж.к. „Запад”. „Тази програма е един уникален случай за мен. Това е възможност хората да видят, че ние също живеем в Европа. Благодаря на кмета Камбитов, защото при моето първо посещение при него, когато разбрахме, че документацията е пристигнала от София, той ни ориентира веднага. Разговаряхме, след това ни насочи към специалисти за оказване на помощ, за попълване на документи“, каза домоуправителят на бл.55 в кв. „Запад“.
Домоуправителите са единодушни, че е имало абсолютно разбиране между изпълнителя, Общината и живеещите в блоковете.
Община Благоевград е лидер в изпълнението на Програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Към момента са санирани 109 блока. Има  подписани са договори за 130 млн. лева. Програмата обхваща над 8 000 апартамента, над 30 000 души.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)